Hvis du har lyst å gjøre dette kjapt, kan du ta en gammel brodert uleduk og klippe til. Eller du kan velge et mønster som er ganske enkelt å brodere. For eksempel hos Stoff og stil. Du finner nok på nettet også.
Ikke så glad i å sy mye, eller brodere? Kjempefin og enkel ide som blir utrolig fin:
Det viser seg at TnHunnyhjelper de som ikk eliker å brodere, de makelig anlagte, og de med lite tid. Hun skreddersyr, eller syr i alle fall monogrammet du måtte ønske på en ulestrømpe av denne typen:
Hvis du ikke ønsker å tegne mønsteret selv, kan du finne et på Stoff og stil. Ikke lyst til noe av dette? Da kan du gjøre slik far gjorde da vi var små. Ba oss om å finne de røde strømpebuksene våre, og henge dem klar på sengen – for det kunne jo komme forsyninger inn mot julenatta…

Denne “oversized”julestrømpen har påtrykket mønster. Strømpen er kantet med et “god jul”-bånd øverst. Strømpen er laget av NovemberDesign (på Epla.no). Faksimile fra NovemberDesign.

Her ser du hele strømpen fra NovemberDesign. La deg inspirere, finn et stoff du liker og sy en selv. Faksimile: NovemberDesign/Epla.no

Julestrømpe i hvit lin med rødt brodert monogram og røde og hvite bånd. Dette tar jo litt tid å lage, men du kan også klippe ut et monogram dersom du skulle ha det, eller et broderi fra noe annet, og sy det på en enkel strømpe. Faksimile: lisbethsinlilleverden.no.

Du kan også sy julestrømpe av lin. Den er lett å brodere på. Spesielt om du tegner motivet på først. Her er et vakkert monogram i rødt. Du trenger ikke mer pynt på julestrømpen en det. Faksimile: lillemaison.blogspot.com.

Denne vakre julestrømpen er laget av ull/vadmel-stoff. Det er brodert navn øverst. Du finner mange fonter (skrifttyper) på nettet. Bare søk. Print ut og tegn av. Under navnet er det brodert et enkelt omriss av et kjent juledyr. Det finnes selvsagt en haug andre dyr eller motiv å velge mellom, men fint å holde det ganske enkelt. Broder gjerne med stilkesting når det skal være så enkelt. Men bruk litt kraftig broderigarn. Faksimile: unikesting.no.

Her ser du hele strømpen. De to delene er sydd sammen med maskin-sikksakksting. Faksimile: unikesting.no.

Finn et fint rødt stoff, gjerne ull (det ser litt ekstra vinteraktig ut) og broder et motiv (som her) på kanten som du bretter ned. Eller du kan klippe ut et broderi fra em duk , su ikke bruker, e.l. Faksimile: msl.no.
Her ser du hele strømpen fra NovemberDesign. La deg inspirere, finn et stoff du liker og sy en selv. Faksimile: NovemberDesign/Epla.no

Du tenger ikke brodere et eneste sting heller. Gjør som her, sy i ensfarget lin, og kant eventuelt med et bånd eller en blonde. Faksimile: sannasverden.sprayblogg.no.
Liker du bedre å hekle?

Om du ikke er så glad i å sy, kan du hekle deg en julestrømpe. Det kan gå fort med litt tjukt garn. Denne er funnet på Etsy.
Liker bedre å strikke? Du kan la deg inspirere av den under her, eller du kan gå for noe mye enklere, selvsagt.

Liker ikke å sy? Strikk, da. Det skal vel holde hardt å rekke denne til årets jul, men til neste? Sterkt inspirert av norsk tradisjonsstrikk. Faksimile: strikkeoppskrift.no.
Eller du kan rett og slett bruke en skisokk eller en bunadstrømpe, som denne:

Disse har mor strikket. Det er et gammelt, tradisjonelt norsk mønster. Fine til bunad, og fine til ski-nikkers, og fine til jul!
Som sagt – rekker du ikke lage en julestrømpe, tar du en du har. Skulle det knipe ekstra, gjør som far – bruk en litt kraftig strømpebukse. Lykke til! Del gjerne bilder med oss på Instagram, #håndarbeiden, eller vis dem fra på #aftenbladjul. Eller send oss en mail på handarbeiden@aftenbladet.no. Janne Her kan du kanskje finnen annen juleinspirasjon fra Håndarbeiden:
Disse gavene kan du fortsatt rekke å lage.
Slik kan du pynte julebordet.
Tips til hvordan du kan lage merkelappene selv.
Julestjerner av gamle bøker.
http://blogg.aftenbladet.no/handarbeiden/2014/12/13/julestjerner-av-gamle-boker/